Tuki

Takuutiedot

Selaa

Tuotteet Vakiomuotoinen takuukirja Laajennettu takuu
1 EM-EM2-R Vakioehdot Verkkorekisteröintilomake | Laajennetut ehdot
2 EM-EM2-XR Vakioehdot Verkkorekisteröintilomake | Laajennetut ehdot
3 EM-MI-Pack Vakioehdot Verkkorekisteröintilomake | Laajennetut ehdot
4 FrostGuard-xxm Vakioehdot Verkkorekisteröintilomake | Laajennetut ehdot
5 FS-x-2X Vakioehdot Verkkorekisteröintilomake | Laajennetut ehdot
6 HWAT-x Vakioehdot Verkkorekisteröintilomake | Laajennetut ehdot
7 GM2X Vakioehdot Verkkorekisteröintilomake | Laajennetut ehdot
8 TT 5000 & 5001 ACCESSORIES Vakioehdot |
9 TT FFS ACCESSORIES Vakioehdot |
10 TT1000 & TT1100 OHP ACCESSORIES Vakioehdot |
11 TT-EMR-SMARTGATEWAY-N5 Vakioehdot |
12 TT-EMR-TYPE702-TRANS-I5 Vakioehdot |
13 PROTONODE-RER-1.5K Vakioehdot |
14 TT1000 Vakioehdot Verkkorekisteröintilomake | Laajennetut ehdot
15 TT5000 Vakioehdot Verkkorekisteröintilomake | Laajennetut ehdot
16 TT-FFS (Fast Fuel Sensors) Vakioehdot |
17 TT FLAT PROBE Vakioehdot |
18 TT MINI PROBE Vakioehdot |
19 TTSIM-1 Vakioehdot |
20 TTSIM-1A Vakioehdot |
21 TTSIM-2 Vakioehdot |
22 TT1100-OHP Vakioehdot |
23 TTA-SIM Vakioehdot |
24 TTC-1 Vakioehdot |
25 TTDM-128 Vakioehdot |
26 TT-FLASHER-BE Vakioehdot |
27 TT-NRM-BASE Vakioehdot |
28 TT-FFS-FLOAT ASSY Vakioehdot |
29 TT-MET-PC Vakioehdot |
30 nVent TRACETEK TT-TS12 – Kosketusnäyttövalvonta- ja hälytysmoduuli Vakioehdot |
31 nVent RAYCHEM FrostGuard-ECO Control unit for FrostGuard heating cable kit Vakioehdot Verkkorekisteröintilomake | Laajennetut ehdot

Myynti ja tekninen tuki

Paikalliset myyntiedustajat ja asentajat Etsi edustaja tai asentaja

Usein kysyttyä

Lämpökaapeleiden korjaaminen on mahdollista. Paikalliselta jälleenmyyjältä on saatavana erityisiä korjauspakkauksia.

(1010)

Laattojen ja kivien kiinnittämisessä T2Reflecta-levyille on käytettävä T2Reflecta-liimaa.  Jotkin luonnonkivet, esimerkiksi marmori, ovat kuitenkin herkkiä väreille, eikä niitä pidä käyttää, jotta valmiiseen lattiaan ei tule värimuutosten aiheuttamia läiskiä. Laattaliikkeet antavat neuvoja luonnonkivien väriherkkyydestä.

(1011)

Ei, kaapelia ei saa irrottaa, lyhentää eikä jatkaa. Vain virtajohdon voi katkaista.

(1012)

Jotta anturin voi vaihtaa sen vioittuessa, anturi on asennettava joustavan putken sisään.  QuickNet-pakkaukset sisältävät joustavaa putkea. nVent Thermal Managementilta voi myös tilata erikseen 2,5 metrin pituisen joustavan putken, jonka halkaisija on 10 mm (viitenumero:  6012-8949541). Suojaputki on asennettava aivan laattapinnan alapuolelle, minkä vuoksi se on mahdollisesti upotettava osittain aluslattiaan. Jos käytetään T2Reflecta-levyjä, suojaputki asennetaan uraan kahden T2Reflecta-levyn väliin.   Anturi on sijoitettava keskelle, lämmityskaapelin kahden kierroksen väliin. Anturin kärki on asennettava vähintään 50 cm:n päähän seinästä, jotta se mittaa lattian lämpötilan oikein (mittaustulos voi olla virheellinen esimerkiksi komeroiden alla).

(1013)

Ei, on erittäin tärkeää, että laattojen kiinnitykseen käytetään T2Reflecta-liimaa!  Takuu on voimassa vain käytettäessä T2-liimaa, sillä se on kehitetty antamaan erittäin hyvän tartuntakyvyn alumiinin ja laatan välille.  nVent Thermal Management ei pysty takaamaan vaihtoehtoisten tuotteiden tartuntaominaisuuksia.

(1014)

Järjestelmää voidaan ohjata termostaatilla, jossa on tila- tai lattia-anturi.  Ympäristötermostaatti, jos energiansäästö on etusijalla, mutta lattia voi tällöin jäädä osittain kylmäksi.  Lattiatermostaatti on järkevä valinta, jos miellyttävän lämmin lattia on tärkeintä. Paras ratkaisu on luonnollisesti näiden kahden yhdistelmä.

(1015)

Jos lattia on huonosti eristetty tai jos haluat lattian lämpenevän nopeasti tai korkeamman lämpötilan, valitse T2QuickNet- Plus-160.

(1018)

Ei. T2QuickNet-lämmitysmaton voi asentaa vain täysin tasaiseen, umpinaiseen materiaaliin. T2Reflecta on oikea järjestelmä tähän käyttökohteeseen, koska se on itsesäätyvä, jolloin ylikuumenemisen ja lämpöherkän lattian vahingoittumisen vaaraa ei ole.

(1019)

Laattojen ja kivien kiinnittämisessä T2Reflecta-levyille on käytettävä T2Reflecta-liimaa.  Jotkin luonnonkivet, esimerkiksi marmori, ovat kuitenkin herkkiä väreille, eikä niitä pidä käyttää, jotta valmiiseen lattiaan ei tule värimuutosten aiheuttamia läiskiä. Laattaliikkeet antavat neuvoja luonnonkivien väriherkkyydestä.

(1021)

T2FloorTemp- ja T2DuoTemp-termostaattien maksimikuormitus on 16 A.

(1022)

Anturi pitää asentaa kahden kaapelin väliin keskelle. Anturikaapelin voi asentaa muovi- tai kupariputken sisään, Ø 10–12 mm, kahden T2Reflecta-levyn väliin. Etäisyys seinästä noin 0,5 m. Anturikaapelin voi sijoittaa kuitenkin myös vapaaksi jäävään lämpökaapelin uraan.

(1034)

Mukavuus- ja energiansäästösyistä suosittelemmme RAYCHEMin NRG-Temp-termostaattia. Itsesäätyvä T2Red-lämpökaapeli vaatii syöksyvirran kytkeytyessään toimintaan. NRG-Temp-termostaatti on suunniteltu kestämään tällainen syöksyvirta. Jos käytetään jotakin muuta termostaattia ja termostaatin kytkentäkapasiteetti on alle 13 A, lämmitysjärjestelmä on kytkettävä toimintaan kontaktorin kautta.

(1035)

T2Reflecta-liiman kuivumisaika on noin 4 tuntia, minkä jälkeen pintaa voidaan taas käsitellä.  Huomautus: liimaa ei saa käyttää tasoitteena ohueen alustakerrokseen. Se on liimaa.

(1036)

Jos kaapeli on itsesäätyvä kuten T2Red, sen voi asentaa päällekkäin tai kaksi kaapelia voidaan sijoittaa lähelle toisiaan.
Jos kaapeli on vakiotehokaapeli kuten QuickNet, T2Blue tai CeraPro, kaapeleita ei saa asentaa päällekkäin, kahta kaapelireittiä ei saa sijoittaa liian lähelle toisiaan eikä kaapeli saa olla liian paljon eristeen alla.

(1039)

Lattiatermostaatti antaa huomattavasti tasaisemman lattian lämpötilan. Ympäristötermostaattia käytettäessä lattian lämpötila saattaa vaihdella liikaa, jolloin asiakas saattaa ajatella, että lattialämmitys ei toimi oikein. Lattiatermostaatilla lattian lämpötila on miellyttävä ja tasainen. T2-lattialämmitysjärjestelmät ovat "ohuita" järjestelmiä, joissa lämpövastus on asennettu lähelle lattian pintaa. T2-järjestelmät reagoivat nopeasti verrattuna "paksurakenteiseen" lattialämmitysjärjestelmään, jossa on tyypillisesti suuri massa ja täten suuri inertia ja hitaus. Tämän vuoksi lattia-anturilla varustettu termostaatti tarjoaa tehokkaamman ja nopeamman säädön ja tasaisen lämpötilan koko lattian alueelle. Lattia-anturi on ihanteellinen huoneissa, joissa on useita lämmönlähteitä, esimerkiksi kylpyhuoneessa, jossa on sekä lattialämmitys että pyyhelämmitin. Jotta lattialämmitys toimii tehokkaasti pyyhelämmittimen vaikuttamatta suuresti, lattia-anturi on parempi säätövaihtoehto, koska se mittaa vain lattian lämpötilaa.

(1040)

EM2-XR on itsesäätyvä lämpökaapeli, joka sulattaa jään ja lumen ulkoalueilta (rampeilta, kulkuteiltä, portaikoista jne.). EM2-XR-kaapelin teho betonilaatan päällä on 105 W/m -15 °C:ssa, 100 W/m -10 °C:ssa, 95 W/m -5 °C:ssa ja 90 W/m 0 °C:ssa.

(1049)

Kyllä. Kaapelipunoksen U-klipsi on saatavana erikseen. Tilausnumero on SFB-RC2-BRAID-CLIP.

(1165)

Ei. Kaapelin ulkovaippa ei kestä öljyn sisältämiä kemikaaleja.

(1167)

Ei. RAYCHEMin sulanapitokaapeli on tarkoitettu vain kiinteisiin asennuksiin.

(1168)

Kyllä, ellei piirin maksimipituus ylity. Järjestelmän piirin maksimipituus on kytkettyjen lämpökaapeleiden lyhin piirin maksimipituus.

(1169)

Kyllä. RAYCHEM vaatii 30 mA:n jäännösvirtalaitteen käyttöä.

(1172)

EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA! Seurauksena olisi oikosulku! Asenna kaapelin päähän RayClic-E-02-loppupääte.

(1175)

Ei. AT-TS-13- ja AT-TS-14-termostaatit voivat kytkeä useita piirejä. Piirin maksimipituus riippuu kytkentäkapasiteetista (16 A termostaatille AT-TS-13/14). Jos lämmityspiirit sijaitsevat alueilla, joiden ympäristön lämpötila on erilainen (esim. maan sisällä ja päällä olevat putket), suositeltavaa on käyttää eri termostaatteja.

(1177)

Kun lämpökaapeliin kytketään virta, kosketa kaapelia muutaman minuutin kuluttua. Se tuntuu lämpimältä.

(1179)

Kaapelisiteillä tai lasikuituteipillä. Käytä muoviputkiin ATE-180-alumiiniteippiä ja kiinnitä sitä koko lämpökaapelin pituudelle.

(1180)

Pulssijonoperiaatteella: tietty 'täysien aaltojen' määrä kulkee läpi ja tietty määrä pysähtyy. Mitä enemmän on 'täysiä aaltoja', sitä enemmän lämmitystehoa luovutetaan.

(1199)

RayClic-järjestelmän sähköliitäntä tehdään 'veitsellä' leikkaamalla lämpökaapelin sähköeristeen läpi. Tätä kutsutaan eristeen leikkaamiseksi.

(1200)

Ei. Sulanapitoon RAYCHEMiltä on saatavana FS-sulanapitokaapeleita.

(1202)

Tarkista järjestelmä: – Onko HWAT-ECO-ohjausyksikkö asennettu oikein? – Onko oikeantyyppinen eriste asennettu oikein? – Tarkista HWAT-ECO-ohjausyksikön asetukset. Säädä tarvittaessa. – Tarkista, että ylläpitolämpötila on vähintään 5 øC alhaisempi kuin boilerin lämpötila.

(1207)

Lämpökaapelit on säilytettävä kuivassa ja puhtaassa tilassa. Suojaa kaapeleiden päät loppupäätteellä. Lämpötila-alue: +40 øC ... +60 øC.

(1209)

Ei. HWAT-lämpökaapeli asennetaan suoraan linjaan putken päälle.

(1212)

Ajastimen avulla järjestelmä voidaa kytkeä pois toiminnasta, ellei järjestelmässä ole HWAT-ECO-ohjausyksikköä. HWAT-ECO sisältää QWT 05 -ajastimen toiminnot.

(1214)

Aiheeseen liittyvää

nVent RAYCHEM Certified PRO

Etsitkö keinoja kehittää yritystäsi ja liiketoimintaasi? RAYCHEM Certified PRO -asentajakoulutusohjelma saattaa olla "oikotie" kasvuun. Koulutukseen ilmoittautuminen
Connection and Protection