Ulkoalueiden sulanapito

Yleiskuvaus

nVent RAYCHEMin saattolämmityskaapelit sulattavat lumen

 • rampeilta ja ajoluiskilta
 • ajoteiltä
 • kävelyteiltä ja portaista
 • erilaisilta pinnoilta

Jäätyminen voi aiheuttaa onnettomuuksia. RAYCHEMillä on älykäs ratkaisu turvalliseen ja tehokkaaseen ulkoalueiden sulanapitoon.

Lujarakenteiset kaapelit ulkoalueiden sulanapitoon kestävät ankaria asennusolosuhteita, joten ne voidaan asentaa esimerkiksi betoniin, hiekkaan ja jopa kuumaan asfalttiin.

Täydelliset sulanapitoratkaisut kaikille pinnoille

RAYCHEMin sulanapitojärjestelmien valikoima kattaa kaikki käyttötarpeet. Järjestelmät toimitetaan kokonaisratkaisuna, johon kuuluu

 • lämpökaapelit ja -matot
 • komponentit
 • kehittyneet, energiatehokkaat ohjausyksiköt
 • integroidut ohjauspaneelit.

guttersystem.jpg

Edut

Kolme hyvää syytä valita nVent RAYCHEMin sähköllä toimiva sulanapitojärjestelmä
1. Energian säästö jopa 80 %

Järjestelmän kanssa yhteensopiva, älykäs RAYCHEM VIA-DU-20 -ohjausyksikkö säästää energiaa jopa 80 % verrattuna perinteiseen termostaattiohjaukseen. Toimintaperiaate on seuraavanlainen:

Ohjausyksikön yhdistelmäanturi mittaa maan lämpötilaa, pinnan kosteutta ja ympäristön lämpötilaa. Antureiden yhteistoiminnan ansiosta lämmitys kytkeytyy vain silloin päälle, kun se havaitsee lunta tai jäätä ja on kylmä. Perinteiset järjestelmät kytkeytyvät toimintaan lämpötilan laskiessa asetusarvon alapuolelle, mutta VIA-DU-20-ohjausyksikkö kytkee järjestelmän toimintaan vasta, kun sulatettavaa jäätä ja lunta on olemassa. Tällä tavoin se vähentää sulanapitojärjestelmän energiankulutusta ja kustannuksia.

2. Lujarakenteinen ja luotettava

RAYCHEMin sulanapitojärjestelmät on suunniteltu kestämään vaativia asennusolosuhteita ja huolehtimaan sulanapidosta luotettavasti koko kaapelin asennuspinnalta. Järjestelmän lämpökaapeleita on tarjolla sekä mittavalmiina että paikan päällä katkaistavina malleina. Lisäksi saatavana on suoraan tehtaalta toimitettavia, valmiiksi päätettyjä yksiköitä.

3.  Joustava suunnittelu ja asennus

RAYCHEMin järjestelmät ovat joustavia suunnittelun ja asennuksen suhteen:

 • Epäsäännöllisen muotoisten ramppien ja kulkuteiden suunnittelu on helppoa.
 • Rampin/alueen profiilin mukaisen kaapelin valinta on yksinkertaista. Kaapelit voidaan asentaa hiekkaan/betoniseokseen tai suoraan asfaltin alle.
 • Asennusvalmiit elementit lyhentävät asennusaikaa paikan päällä.
Energiatehokas

"Älykäs" VIA-DU-20-ohjausyksikkö voi säästää jopa 80 % energiaa perinteisiin säätimiin verrattuna. Ohjausyksikkö sisältää yhdistetyn kosteus- ja lämpötila-anturin sekä ympäristön lämpötila-anturin. Antureiden yhteistoiminnan ansiosta rampin lämmitys kytkeytyy toimintaan ainoastaan jää- ja lumiolosuhteissa. Tällä tavoin VIA-DU-20 alentaa sulanapitojärjestelmän käyttökustannuksia. Perinteisissä järjestelmissä lämmitys perustuu pelkästään lämpötilaan, mutta älykäs VIA-DU-20-ohjausyksikkö kytkee lämmityksen vasta, kun pinnalla on jäätä tai lunta.

nVent RAYCHEMin ulkoalueiden sulanapitojärjestelmiä on saatavana erilaisilla tekniikoilla:

Self-Regulating

Joustavat EM2-XR-lämpökaapelit perustuvat itsesäätyvään teknologiaan, minkä ansiosta kaapelit voidaan katkaista oikeaan pituuteen ja kytkeä asennuspaikalla. Lisäksi kaapelit voidaan asentaa limittäin, esimerkiksi esteiden ympärille, ilman ylikuumenemisen vaaraa.

Lujarakenteisissa EM-MI-kaapeleissa on mineraalieristys (MI). Kaapelit kestävät jopa kuuman asfaltin korkeita lämpötiloja.

MI-Cable

Tärkeimmät haasteet

Scottish Widows on korkean profiilin uusrakennusinvestointipankin projekti, joka asennettiin Edinburgiin, Skotlantiin. Asiakasryhmään kuului Scottish Widowsin johtoryhmä, Edinburgissa sijaitseva K J Tait Consulting Engineers -insinööritoimisto sekä insinööritoimistot Heating & Detection Solutions (HDS) ja Fife (saattolämmityksen asiantuntija). Vaatimuksena oli energiatehokas, helposti asennettava ja kustannustehokas lämmitysratkaisu lumen ja jään sulattamiseen teräsbetonirampeilta.

K J Tait -toimiston konsulttien tärkeimpänä haasteena oli löytää mahdollisimman kustannus- ja energiatehokas ratkaisu lumen ja jään sulattamiseen projektin yhteydessä rakennettavilta rampeilta. Kaapeleiden tuli olla riittävän lujarakenteisia siten, että ne olisivat joustavasti asennettavissa kohteen vaativiin olosuhteisiin. Lisäksi edellytyksenä oli, että järjestelmä olisi yhteensopiva kiinteistön ylläpitojärjestelmän kanssa.

Ratkaisu

Ratkaisuna näihin vaatimuksiin esitimme konsulteille itsesäätyviä ulkoalueiden sulanapitoon tarkoitettuja EM2-XR-lämpökaapeleita. Sovelluksen energiatehokkuus vastasi heidän odotuksiaan tuotteen teknisten ominaisuuksien suhteen, ja ohjausjärjestelmämme oli yhteensopiva kiinteistön ylläpitojärjestelmän kanssa. Myös aika oli tässä projektissa kriittinen tekijä, sillä projektin valmistumisaikatauluksi oli määritetty neljä kuukautta suunnittelusta lopulliseen luovutukseen.

Tuotteet

EM2-XR-kaapeli: 546 m

VIA-DU-20-ohjausyksikkö: 1

Edut

Konsultit olivat vakuuttuneita EM2-XR-kaapeleiden tehokkuudesta ja tyytyväisiä myös järjestelmän muihin ominaisuuksiin, kuten yhteensopivuuteen kiinteistön ylläpitojärjestelmän kanssa, suunnittelun helppouteen sekä säästöihin asennuksen kokonaiskustannuksissa ja käyttökustannuksissa. Toimimme yhteistyössä toimittaen heille kaiken mahdollisen käyttöön liittyvän tuen. HDS asensi järjestelmän, jonka toimitti jälleenmyyjäverkostoomme kuuluva yritys Edmundson Electrical Ltd., Kirkcaldy. Erinomaisesti onnistunut projekti sisälsi 546 metriä EM2-XR-kaapelia ja yhden VIA-DU-20-ohjausyksikön.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

 • no related products Ei aiheeseen liittyviä tuotteita
Näytä lisää
Connection and Protection