Sadevesijärjestelmien sulanapito

Yleiskuvaus

nVent RAYCHEMin sulanapitojärjestelmät on tarkoitettu räystäskourujen ja syöksytorvien sulanapitoon. Miksi sulanpitojärjestelmä on tarpeen?

 • Lumen ja jään sulaminen ja jäätyminen uudelleen voivat vahingoittaa kattoja ja sadevesijärjestelmiä.
 • Painavat jääpuikot voivat pudota ja aiheuttaa vahinkoja.
 • Seisova vesi voi tihkua sisäkaton ja seinien läpi talon rakenteisiin.

Roof-Commercial.jpg RAYCHEMin itsesäätyvät sulanapitokaapelit sulattavat lumen ja jään, jolloin vesi pääsee poistumaan turvallisesti katolta räystäskourua pitkin ja alas syöksytorvesta.

RAYCHEMin järjestelmät sopivat kaikenlaisiin rakennuksiin, mukaan lukien asuin-, toimisto- ja liikerakennuksiin sekä julkisiin ja historiallisiin rakennuksiin.

Järjestelmien käyttökohteet:

 • räystäskourut
 • syöksytorvet
 • vaaraa aiheuttavat räystäät
 • tasakattojen sifoniputkijärjestelmät.
Miten sulanapitojärjestelmä toimii?
 1. Anturit tunnistavat sekä alhaisen lämpötilan että kosteuden.
 2. Ohjausyksikkö kytkee järjestelmän toimintaan.
 3. Itsesäätyvä lämpökaapeli aloittaa lumen sulattamisen ja luo väylän sulavesivirralle räystäskouruun tai katolle. Sen jälkeen kaapeli varmistaa veden jatkuvan virtauksen syöksytorveen ja estää jään ja lumen kerääntymisen tai jääpuikkojen muodostumisen.
 4. Kun ilman lämpötila nousee asetusarvon yläpuolelle tai kosteustaso on asetusarvoa alhaisempi, järjestelmä kytkeytyy pois toiminnasta.

guttersystem.jpg

Edut

Neljä syytä valita nVent RAYCHEMin järjestelmä

1. Älykkäät, itsesäätyvät lämpökaapelit säästävät energiaa

Perinteinen kaapeli lämmittää maksimiteholla lämpötilasta riippumatta. Itsesäätyvä lämpökaapeli nostaa automaattisesti tehoa jäisessä vedessä ja alentaa tehoa kuivassa ilmassa.

2. Turvallinen ja helppo asentaa

RAYCHEMin itsesäätyvän sulanapitokaapelin UV-suojattu, modifioidusta polyolefiinista valmistettu ulkovaippa on hyvin pitkäikäinen – kaikissa sääolosuhteissa. Kattojen sulanapitoon on saatavana myös helposti asennettavia lämmitysnauhoja. Kaapeli ja nauha voidaan katkaista sopivaan mittaan ja asentaa vierekkäin räystäskouruihin ilman ylikuumenemisen tai palamisen vaaraa.

3. Lyhyt asennusaika nopeiden kytkentäjärjestelmien ansiosta

T-liitinten kytkentä on hyvin helppoa. RayClic-kytkentäjärjestelmä lyhentää asennusaikaa 80 %: tarvitaan vain kuoritun kaapelin asennus moduuliin ja kahden ruuvin kiristäminen.

4. Edullinen käyttää

RAYCHEMin järjestelmät vähentävät energiankulutusta ja kustannuksia, sillä ne kytkeytyvät toimintaan vain silloin, kun EMDR-10-ohjausyksikön anturit tunnistavat alhaisen lämpötilan ja kosteutta. Kun kosteutta ei ole, ei ole myöskään lunta. Lämpökaapeli kytkeytyy pois päältä, kun ilman lämpötila on hyvin alhainen (lumi ei sula), kun lämpötila nousee asetusarvon yläpuolelle tai kun kosteutta ei ole.

Tekniikka

Miten järjestelmä toimii?
 1. Anturit tunnistavat sekä alhaisen lämpötilan että kosteuden.
 2. Ohjausyksikkö kytkee järjestelmän toimintaan.
 3. Lämpökaapeli aloittaa lumen sulattamisen ja luo virtausväylän räystäskouruun tai katolle. Kaapeli varmistaa veden jatkuvan virtauksen syöksytorveen ja estää jään ja lumen kerääntymisen tai jääpuikkojen muodostumisen.
 4. Kun ilman lämpötila nousee asetusarvon yläpuolelle tai kosteustaso on asetusarvoa alhaisempi, järjestelmä kytkeytyy pois toiminnasta.

Self-Regulating


Miten itsesäätyvät lämpökaapelit säästävät energiaa?

Perinteinen kaapeli lämmittää jatkuvasti samalla teholla, mutta itsesäätyvä lämpökaapeli nostaa automaattisesti tehoa jäisessä vedessä ja alentaa tehoa kuivassa ilmassa.

nVent RAYCHEM on edelläkävijä yhdistettyjen lämpötila- ja kosteusantureiden valmistajana

Tärkeimmät haasteet

CKW Ruopigenin (Sveitsi) tehtaaseen asennettiin 300 metrin pituinen sulanapitokaapeli kesällä 1986. Katon lumen sulattamisen lisäksi asiakas halusi määrittää tarkasti järjestelmän käyttökustannukset.

Ratkaisu

Asennus jaettiin kahteen järjestelmään, joilla oli erilainen ohjausmenetelmä. Toinen järjestelmä perustui ainoastaan lämpötilan mittaukseen ja toinen sekä lämpötilan mittaukseen että kosteuden tunnistukseen. Lämpötiloja ja tehon kulutusta mitattiin neljän kuukauden ajan.

Tuotteet

GM-2X-sulanapitokaapeli

Edut

Sähkön kulutus väheni 78 %, kun järjestelmää käytettiin lämpötilan mittauksella ja kosteuden tunnistuksella verrattuna pelkkään lämpötilan mittaukseen.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Connection and Protection