Putkien sulanapito teollisuudessa

Putkistojen sulanapitojärjestelmä

nVent RAYCHEMin putkistojen sulanapitokaapelit estävät putkistojen jäätymisen. Pakkanen voi aiheuttaa putkien halkeamisen, jonka seurauksena on putkistovaurioita ja vesivahinkoja. RAYCHEMin itsesäätyvät sulanapitojärjestelmät estävät nämä talviajan vaarat.

Frost-Protection-For-Pipes.jpg Hyvin kylmissä olosuhteissa lämpöeristys ei pysty yksin suojaamaan putkia jäätymiseltä. Ankarat sääolosuhteet voivat aiheuttaa myös polttoaineputkien tukkeutumisen. RAYCHEMin sulanapitojärjestelmät suojaavat vesiputkia, palovesijohtoja, sprinklerijärjestelmiä ja polttoöljylinjoja ankarissa talviolosuhteissa.

RAYCHEMin itsesäätyvät kaapelit varmistavat:

- Putkistot pysyvät ehjinä myös erittäin kylmässä lämpötilassa.
- Energiankulutus on optimaalista itsesäätyvän kaapeliteknologian ansiosta. (hyperlink to Self Reg explanation page).
- Sulanapidon älykäs ohjaus innovatiivisilla lämpötilan säätimillä.
- Lujat ja kestävät kytkentäkomponentit, joko RayClic tai korkealaatuiset lämpökutistettavat jatkokset ja päätteet.

guttersystem.jpg

nVent RAYCHEMin sulanapitojärjestelmä

Syitä RAYCHEMin sulanapitojärjestelmien käyttöön

Yksinkertainen suunnittelu ja käyttökohteen tarpeisiin soveltuvat erilaiset vaihtoehdot

Putkiston sulanapitojärjestelmän suunnittelu sujuu kätevästi helppokäyttöisen TraceCalc.Net Construction -työkalun avulla. Sovellus laatii tarvikeluettelon, valitsee tuotteen ja tekee sähkösuunnitelman. Asennusratkaisujen valikoima on myös erittäin laaja:

- FlexiClic itsesäätyvän lämpökaapelijärjestelmän asennuspakkaus, joka sisältää eripituisia RAYCHEM- lämpökaapeleita, eristyselementit ja älykkäät ohjausyksiköt

- FrostGuard täydellinen pakkaus sisältäen valmiiksi päätetyn, itsesäätyvän kaapelin pistotulpalla ja kylmäkaapelilla

- WinterGard / FS itsesäätyvä lämpökaapeli kelassa, josta kaapeli voidaan katkaista mittaan asennuspaikalla

- RayClic kytkentäkomponentit

Käytönaikainen energiankulutus vähenee jopa 80 %

Itsesäätyvät lämpökaapelit säätävät tehon ympäristön lämpötilan mukaisesti. Yhdessä RAYSTAT-ECO-10-ohjausyksikön kanssa RAYCHEMin itsesäätyvät lämpökaapelit muodostavat energiatehokkaan sulanapitojärjestelmän. RAYSTAT-ECO-ohjausyksikössä sovelletaan ympäristön lämpötilan mittaukseen perustuvaa proportionaaliohjausta (PASC), joka laskee järjestelmän optimaalisen lämmöntarpeen.

Tehonkulutuslaskurilla voit laskea, kuinka paljon oikea ohjausyksikkö säästää energiaa ja kuinka nopeasti investointi maksaa itsensä takaisin.

Kaapelin katkaisu paikan päällä lyhentää asennusaikaa

RAYCHEMin itsesäätyvät lämpökaapelit voidaan katkaista sopivaan mittaan asennuspaikalla. RayClic-kytkentäjärjestelmä lyhentää asennusaikaa 80 %: tarvitaan vain kuoritun kaapelin asennus moduuliin ja kahden ruuvin kiristäminen.

Itsesäätyvä lämpökaapelitekniikka

Jokaisen nVent RAYCHEM-lämpökaapelin sisällä on älykäs itsesäätyvä ydin. RAYCHEMin kaapelit voidaan asentaa limittäin venttiileiden, hanojen tai sprinkleripäiden kohdalle ilman ylikuumenemisen vaaraa. Lisäksi älykäs ohjausyksikkö säästää kustannuksia merkittävästi:

Self-Regulating

Ympäristön lämpötilan mittaukseen perustuva proportionaaliohjaus (PASC)

PASC on kompleksinen algoritmi, joka laskee ohjausyksikön optimaalisen toimintajakson ympäristön lämpötilan ja lämpötilamuutosten perusteella.

  • Pelkästään ympäristön lämpötilaa mittaava yksinkertainen termostaatti kytkee lämpökaapelijärjestelmän 100-prosenttiselle teholle saavutettaessa asetuslämpötila (yleensä +5 °C). PASC-algoritmi sen sijaan määrittää optimaalisesti energiatehokkaan toimintajakson mittaamalla ympäristön lämpötilan ja lämpötilan muuttumisnopeuden.

Toisin sanoen, kun on/off-tyyppinen lämmitys on toiminnassa 100 % ajasta asetuslämpötilan alapuolella, PASC-ohjaus kytkee lämmityksen vain murto-osaksi tästä ajasta, jolloin se saa aikaan huomattavia lisäsäästöjä samalla kuitenkin varmistaen putken sulanapidon.

Putkistojen sulanapidon Case-tutkimukset

Tärkeimmät haasteet

Uuden 60 000 -paikkaisen jalkapallostadionin rakentaminen Arsenal-jalkapallojoukkueelle Pohjois-Lontooseen. Vaatimuksena oli kylmävesiputkiston, ravintolatilojen ja sammutussprinklereiden energiatehokas jäätymissuojaus. Korkean profiilin rakennusprojektit edellyttävät parhaita mahdollisia ratkaisuja, jotka tukevat hyvin rakennuspalveluita. Haasteenamme oli suunnitella yhteistyössä rakennus- ja sähkösuunnitteluyrityksen (Buro Happold) kanssa luotettava järjestelmä, joka kunnioittaisi arvostettua stadionia ja olisi helppo asentaa erityisesti sulanapidon osalta huomioiden putkiston varsin mittavan laajuuden. Meiltä pyydettiin ratkaisua, joka tuottaisi merkittävää energiansäästöä koko projektille, minkä nVent RAYCHEMin itsesäätyvät kaapelit täyttivätkin enemmän kuin tyydyttävästi.

Ratkaisu

Konsultit ja omistajat halusivat vakuuttua putkiston sulanapitojärjestelmän luotettavuudesta ja ongelmattomasta toiminnasta – erityisesti pelipäivänä, jolloin ongelmilla olisi katastrofaalisia seurauksia! RayClic-kytkentäkomponenteilla toteutettiin turvalliset ja varmat liitännät sekä nopea, lämpöpuristusmenetelmään perustuva kaapeliasennus. RAYSTAT-ECO-10-ohjausyksiköiden ansiosta lämpökaapelit voitiin kytkeä toimintaan vain tarvittaessa, mistä saatiin aikaan merkittäviä säästöjä.

Tuotteet

Routasuojauskaapelit FS-A/B/C-2X: 5,5 km

RAYSTAT-ECO-10-ohjausyksiköt: 10 kpl

Edut

RAYSTAT-ECO-10-ohjausyksikön ympäristön lämpötilan mittaukseen perustuvan proportionaaliohjauksen (PASC) ansiosta putkiston sulanapitojärjestelmän etuna on yli 50 %:n säästö energiakuluissa verrattuna standardinmukaisiin ympäristön lämpötilaan perustuviin säätöratkaisuihin.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Connection and Protection